fbpx

FAQ

FAQ

FAQ

Een antwoord op veelgestelde vragen !

We garanderen de duurzaamheid van het zwembad door te werken met de meest kwalitatieve opzetzwembaden. Het type dat we gebruiken verschilt van de overige opzetbare zwembaden in de markt door het sterke frame dat uit gegalvaniseerd staal bestaat en de liner/zak die 3 lagen dik is (2 lagen pvc met ertussen gerasterd polyester).

Gemiddeld kennen deze zwembaden een levensduur van 5 jaar wanneer men dit onbeschermd in de tuin plaatst. Met een beschermend terras en onderliggende betontegels erbij zal de levensduur wellicht langer zijn maar hierover hebben we , gezien het jonge karakter, nog geen exacte gegevens over. Het zwembad is ook vervangbaar zonder dat een complete afbraak van het terras nodig is. Op het zwembad wordt ook 2 jaar garantie van de fabrikant gegeven.

Het terras zelf heeft een duurzaamheid van een geschatte 15 jaar mits goed onderhoud.

We werken met standaardmaten. Elk type simpools terras heeft vaste afmetingen waardoor ze perfect passen rond de opzetzwembaden. 

Het simpool 4 terras is compatibel met een opzetzwembad van 400 cm x 200 cm in omtrek en 122 cm in hoogte. Het volume bedraagt 8418 liter of 8,4 kubieke meter.

Het simpool 5 terras is compatibel met een opzetzwembad van 549 cm x 274 cm in omtrek en 132 cm in hoogte. Het volume bedraagt 17.203 liter of 17,2 kubieke meter.

Het simpool 7 terras is compatibel met een opzetzwembad van 732 cm x 366 cm in omtrek en 132 cm in hoogte. Het volume bedraagt 31805 liter of 31,8 kubieke meter.

Wij kunnen een totaalpakket zwembadbeleving aanbieden zodat je alles in één keer in huis hebt om van optimaal zwemplezier te kunnen genieten! Hiervoor werken wij samen met de zwembadfirma Aquatechno_Life is better at the pool. Een overzicht van de verschillende accessoires kan je terugvinden onder ‘Producten’. Voor de prijzen raadpleeg je best even onze brochure onder ‘Aanvraag’.

Elk Simpools zwembad is voorzien van een technische ruimte. Deze is voorzien voor het plaatsen van filter, warmtepomp en andere zaken. De technische ruimte bestaat uit een vloerpaneel waarop zaken geplaatst kunnen worden en een afwateringsplaat zodat de opgeborgen materiaal nooit in de regen staan. Deze ruimte is echter niet volledig waterdicht. Laat hier dus geen zaken staan die niet tegen vocht kunnen.

Er wordt algemeen aangeraden om leidingwater te gebruiken om een optimale kwaliteit van zwembadwater te verkrijgen. Het gebruik van regenwater is echter wel mogelijk in de volgende verhouding: 2/3 leidingwater, 1/3 regenwater.

Er zit standaard een zwembadtrap bij het zwembad geleverd. Bij het simpool easy terras kan deze gebruikt worden om in en uit het zwembad te komen. Bij de bar en de lounge modellen kan deze aan de hand van 2 kleine bevestigingsgaten in het terras geplaatst worden. Indien er toch de vraag is tot een zwembadtrap van hogere kwaliteit is dit ook mogelijk. Deze optie kan u onder ‘Producten’ terugvinden.

Spiegeling van de trap is geen enkel probleem. Je kan zelf kiezen of de trap links of rechts komt.

Een Simpool is in de meeste tuinen mogelijk. Als uw tuin vlak genoeg is kunnen we het zwembad gewoon op het gazon plaatsen. In dat geval graven we onder de poten van het zwembad en onder het terras betontegels in voor de stabiliteit en het waterpas zetten van beide zaken.

Als er toch een hoogteverschil zou zijn in de ondergrond is dit ook geen probleem. In dat laten we vooraf een tuinaannemer stabilisé leggen onder het zwembad en de constructie. 

Als u twijfelt voor welke van deze twee opties uw tuin het best geschikt is kan altijd via foto’s van uw tijd geholpen worden. Indien u toch liever iemand ter plekke heeft kan een plaatsbezoek worden aangevraagd. Dan komt iemand van het Simpools team uw ondergrond opmeten alsook al uw andere vragen beantwoorden. 

Wij merkten dat het onderhoud van een simpool vrij simpel is. Aan de hand van onze zwembadrobot, in combinatie met de nodige zwembadproducten, kan je je zwembad kristalhelder houden Je krijgt van ons een gedetailleerde handleiding van hoe je het zwembad het beste kan onderhouden met een checklist zodat je niets vergeet! 

Er zijn verschillende maatregelen om het bad te doen overwinteren (1/4de water eruit, winterproduct toevoegen en goed afdekken). In principe is het dus de bedoeling dat het bad blijft staan. Natuurlijk is deze keuze aan de klant en indien gewenst kan het zwembad eenvoudig van onder de constructie weg gehaald worden en er in de lente terug onder geplaatst worden. Beide opties beschrijven we in de gebruikshandleiding die we meegeven.

Bladval is een belangrijke factor om rekening mee te houden. In principe geef je de voorkeur aan een locatie waar geen overvloedige rechtstreekse bladinval mogelijk is. In de zomermaanden is dit sowieso minder een probleem. Indien het zwembad toch in de nabijheid van bomen of struiken staat kan het afgedekt worden met het vlakke handige afdeksysteem dat we aanbieden.

De brede zijde van het terras biedt onder het terras een handige vlot toegankelijke opbergruimte/technische ruimte waar de filter, pomp, eventueel warmtepomp, zwembadrobot geplaatst kunnen worden. Al deze apparaten vereisen een monofasische aansluiting (220 volt). Sommige eigenaars werken met een verlengkabel, anderen laten de elektriciteit liever doortrekken via een wachtbuis. Dit is een voorbereiding die door de klant zelf gedaan dient te worden.

De plaatsing is vergunningsvrij indien de volgende voorwaarden gerespecteerd zijn:

  • geen plaatsing op kwetsbaar gebied.
  • een maximum van 80 vierkante meter aanbouw aan de woning, inclusief het te plaatsen simpools zwembad.
  • plaatsing op minder dan 30 meter van woning.
  • respecteren van 1 meter perceelsgrens afstand.

Indien niet voldaan is aan deze voorwaarde, of indien er twijfel is, adviseren we even contact op te nemen met de gemeente.

Geen zware graafwerken voor de plaatsing van uw simpool. Bij een plaatsing op gras worden er enkel de noodzakelijke betontegels, die steun bieden aan de poten van het zwembad, een 5cm ingegraven.

Voor de DIY pakketten is er voldoende stock. Indien je wenst te rekenen op ons team voor de installatie is dit afhankelijk van huidige projecten. Vraag een vrijblijvende offerte om een idee te krijgen van mogelijkheden. Na ontvangst van het voorschot kunnen wij de klant wel verzekeren van een plaatsing op een tijdstip naar wens, vòòr de stormloop die de zomer mogelijk met zich meebrengt

Indien u minder beroep op chloor wenst te doen kan u een zoutwatersysteem tussen filter en zwembad zetten. Voor meer info zie onze producten pagina.

Het bouwpakket kan door elke doe-het-zelver met de vaardigheid om met een schroefmachine te werken en een goede dosis enthousiasme in elkaar gezet worden.

Uw doe-het-zelf bouwpakket wordt door onze logistieke partner bij u thuis afgeleverd. Het pakket bestaat uit verschillende onderdelen die op paletten bij u thuis worden geplaatst. Het grootste onderdeel zijn de terrasplanken die een lengte van 5 meter hebben. Als u een bestelling heeft geplaatst bij Simpools wordt in samenspraak met u een levermoment gekozen. Als u ook een zwembad en accessoires via Simpools heeft aangekocht zal ook hiervoor een levermoment gecommuniceerd worden.

Nog een vraag?

    Een andere vraag?

      Make modern pools simple!