fbpx

FAQ

FAQ

FAQ

Een antwoord op veelgestelde vragen !

Simpools zwembad

Het zwembad is vervaardigd uit een stalen frame bestaande uit gegalvaniseerd staal van hoogwaardige kwaliteit. De Simpool 4 is een Intex Prism Frame, Simpool 5 en Simpool 7 zijn allebei Intex Ultra-XTR frames. De liner die het water draagt bestaat uit 3 stevige lagen gerasterd polyester/pvc. Op deze manier onderscheidt het bad zich van de overige opzetzwembaden. Bovendien is dit type zwembad (Intex Ultra XTR-frame) zowel langs de binnen- als buitenkant volledig voorzien van poedercoating, voor een ultieme bescherming.
Op het zwembad, circulatiepomp en zandfilter is 2 jaar fabrieksgarantie van toepassing.
Dit model meet 400 cm x 200 cm in omtrek en 122 cm in hoogte. Het volume bedraagt 8418 liter of 8,4 kubieke meter.
Dit model meet 549 cm x 274 cm in omtrek en 132 cm in hoogte. Het volume bedraagt 17.203 liter of 17,2 kubieke meter.
Dit model meet 732 cm x 366 cm in omtrek en 132 cm in hoogte. Het volume bedraagt 31805 liter of 31,8 kubieke meter.
Een Simpool heb je vanaf €5799 incl BTW. Bekijk eenvoudig hoeveel een Simpool kost via de zwembad configurator op de website!
Houten zwembaden variëren sterk in prijs. Ze gaan van onder de 10.000 euro tot boven de 30.000 euro. Wat ook in rekening gebracht moet worden is de installatiekost aangezien deze niet eenvoudig zelf te installeren zijn omwille van het plakken van de liner.
Een klein opblaaszwembad heb je al voor 100 euro, een groot framezwembad kan richting de 1000 euro kosten. Deze framezwembaden zijn kwalitatief, duurzaam en dan ook de producten waar Simpools mee werkt.

Simtub

Altijd gedroomd van een mooi EN betaalbaar bubbelbad? We brengen je graag op de hoogte over onze simtub: een hottub met aangrenzend terras. Het principe is vergelijkbaar als met onze zwembaden: op een betaalbare manier een beleving aanbieden die zowel functioneel is als er fantastisch mooi uitziet! Onze simtub 1 geeft toegang tot 4-6 personen.
Altijd gedroomd van een mooi EN betaalbaar bubbelbad? We brengen je graag op de hoogte over onze simtub: een hottub met aangrenzend terras. Het principe is vergelijkbaar als met de zwembaden: op een betaalbare manier een beleving aanbieden die zowel functioneel is als er fantastisch mooi uitziet! Onze simtub 2 geeft toegang tot 6-8 personen.

Terras en constructie

Het omringende terras bedraagt 1m45 in hoogte. Het terras is vervaardigd uit geïmpregneerd grenen met een anti-slip profiel. Dit is ideaal in combinatie met water (niet glad) en geeft geen splinters. Een 2-jaarlijkse behandeling van het hout zorgt inderdaad voor het maximaliseren van de duurzaamheid. In de standaardprijs werken we met geïmpregneerd grenen in een anti slip profiel (ideaal in combo met water + duurzaam en budgetvriendelijk). Natuurlijk zijn er ook andere mogelijke houtsoorten, zelf merken we dat deze de prijs een stuk verhogen en niet altijd ideaal zijn in combo met water (glad…). Echter maakt onze samenwerking met Exzo het wel mogelijk om in verschillende houtsoorten af te werken. Dit kan zowel voor zelfbouwpakketten als voor plaatsing door ons team. Ons omgevend terras zorgt voor een bescherming tegen weer en wind, wat de duurzaamheid van het bad ten goede doet. Stel dat er zich op termijn toch iets aan het bad zou voordoen dan is de constructie eromheen op een manier ontworpen die het toelaat het bad eenvoudig te vervangen.

Onze constructie komt onder de wettelijke hoogte waar er een afscherming voor nodig is. We adviseren natuurlijk wel altijd samen met de kinderen van het zwembad en terras te genieten zoals dat bij elk zwembad moet om accidenten te voorkomen. We geven de klant ook de optie om een afsluitend poortje aan de trap te installeren zodat ze zelf kiezen wanneer en wie het terras kan betreden.

Door de nieuwe modulaire Simpool, kan bij elk model en los van de gekozen modules altijd door de klant zelf bepaald worden waar de trap zich bevind.

Elk Simpools zwembad is voorzien van een technische ruimte. Deze is voorzien voor het plaatsen van filter, warmtepomp en andere zaken. De technische ruimte bestaat uit een vloerpaneel waarop zaken geplaatst kunnen worden en een afwateringsplaat zodat de opgeborgen materiaal nooit in de regen staan. Deze ruimte is echter niet volledig waterdicht. Laat hier dus geen zaken staan die niet tegen vocht kunnen. De Simtub is voorzien van een kleinere technische ruimte waar de warmtepomp staat. Hier is weinig extra ruimte voor extra zaken. Deze ruimte is ook niet voorzien van vloerplaat en afwatering.

Elektriciteit

Alle zwembadapparatuur kan op een monofasisch contact aangesloten worden. Dit kan simpelweg via een stekkerdoos die liefst rechtstreeks op het net verboden is. Het is wel aangeraden om niet meer dan 8 stopcontacten op hetzelfde circuit te hebben. Check hiervoor best bij een elektricien jouw situatie.

Offerteaanvraag, bezichtiging en betaling

U kan eerst makkelijk via onze website een vrijblijvende offerte aanvragen. Deze wordt dan aan u bezorgd via mail. Indien u deze offerte ondertekend ligt de bestelling van uw Simpool vast. Vanaf het voorschot van 50% op de totaalfactuur is overgemaakt starten onze voorbereidingen voor uw droomzwembad. Dan zal in overleg met u een moment voor levering/plaatsing ingepland worden.

U kan makkelijk via het tabblad aanvraag op de website een vrijblijvende offerte aanvragen. Hier kan u door middel van een makkelijk in te vullen formulier een vrijblijvende offerte opgestuurd krijgen in uw mailbox.

Simpools doet er alles aan om een moderne zwemervaring zo toegankelijk en betaalbaar mogelijk aan te bieden. Hierbij is een scherpe prijszetting prioriteit. Bij gevolg is er dus geen mogelijkheid om van deze prijs nog een korting af te trekken.
U kan zeker en vast een simpool gaan bezichtigen. Dit kan altijd interessant zijn om een beeld te krijgen van de afmetingen en gewenste afwerking. Als u hierin interesse hebt kan u mailen naar sales@simpools.be. Dan zoeken wij een Simpool bij u in de buurt waar een bezichtiging mogelijk is en plannen we een moment in dat voor u past.
Dit kan zeker. Indien u twijfels heeft over de geschiktheid van uw tuin voor een Simpool kan iemand van het Simpools team bij u langskomen om het oppervlak op te meten. Hierbij wordt ook gekeken naar het hoogteverschil in de ondergrond. De ondergrond bepaalt of het zwembad op het gazon geplaatst kan worden of er best een stabilisé voorzien wordt.

Mogelijkheden van een Simpool

Een Simpool is in de meeste tuinen mogelijk. Als u tuin vlak genoeg is kunnen we het zwembad gewoon op het gazon plaatsen. In dat geval graven we onder de poten van het zwembad en onder het terras betontegels in voor de stabiliteit en het waterpas zetten van beide zaken. Als er toch een hoogteverschil zou zijn in de ondergrond is dit ook geen probleem. In dat laten we vooraf een tuinaannemer stabilisé leggen onder het zwembad en de constructie. Als u twijfelt voor welke van deze twee opties uw tuin het best geschikt is kan altijd via foto’s van uw tijd geholpen worden. Indien u toch liever iemand ter plekke heeft  kan een plaatsbezoek worden aangevraagd. Dan komt iemand van het Simpools team uw ondergrond opmeten alsook al uw andere vragen beantwoorden. Indien u hier interesse in heeft mag u een mailtje sturen naar sales@simpools.be .
In principe is een Simpool/Simtub binnenshuis perfect mogelijk indien hier voldoen ruimte voor is. Er zijn welk enkele zaken waar zeker rekening mee moet worden gehouden:
– Zijn de muren en plafons vochtbestendig?
– Is de ondergrond, vloer geschikt voor het dragen van dit grote gewicht?
– Waterdampen zouden last kunnen veroorzaken.
– Het is belangrijk dat de ruimte voorzien is van voldoende luchtcirculatie
Als u interesse zou hebben om een Simpool binnenshuis te plaatsen kan u altijd contact met ons opnemen. Hierbij worden best foto’s van de ruimte toegevoegd. Op deze manier kunnen we samen bekijken of één van deze zaken al dan niet een probleem vormt en zoeken naar mogelijke oplossingen.
Indien u reeds een zwembad heeft dat compatibel is met ons pakket of dit bij een andere verdeler wenst aan te kopen is het perfect mogelijk enkel ons terras aan te kopen. Dit kan zowel als zelfbouwpakket als geplaatst door ons ervaren plaatsingsteam.
Simpools werkt vandaag met verschillende pakketten die we aanbieden zodat onze klanten zelf hun simpool kunnen bouwen! Een pakket waar we enkel de handleiding gaan aanleveren hebben we momenteel nog niet. Wel is dit een gegeven waar we over nadenken! Gezien we vandaag de dag met een pakket werken waar alles op voorhand tot op de millimeter machinaal verzaagd is, wat manueel praktisch onmogelijk is en dus resulteert in een grote puzzel, zijn we nu nog niet in de fase dat we enkel de plannen kunnen aanleveren waar je met constructiehout en de zaag zelf aan de slag zou kunnen gaan. Wat we wel kunnen aanbieden is onze skeletframe die dus de houten ombouw omvat, voorgezaagd/voorgefrased en genummerd met een plan, inclusief betontegels, vijzen en afwatering. Dit zonder zwembad en zonder terrasplanken waardoor je zelf de afwerking kan doen. De maten voor de terrasplanken en bekleding kunnen we dan wel aanleveren zonder het effectieve hout hiervoor aan te bieden.
Het plaatsen van een Simpool kan volledig vergunningsvrij indien de volgende voorwaarden gerespecteerd zijn: Geen plaatsing op kwetsbaar gebied, een maximum van 80 vierkante meter aanbouw, inclusief komende simpools realisatie. Plaatsing op minder dan 30 meter van woning. Respecteren van 1 meter perceelsgrens afstand. Indien niet voldaan is aan deze voorwaarde, of er is twijfel, dan adviseren we eens contact op te nemen met de gemeente. De ene gemeente is al soepeler dan de andere…

Doe het zelf

Het bouwpakket kan door elke doe-het-zelver met de vaardigheid om met een schroefmachine te werken en een goede dosis enthousiasme in elkaar gezet worden. Wij bieden het skelet in een puzzel aan waarbij er niet meer gezaagd moet worden, enkel samen vijzen is nog nodig. Om het skelet te bekleden kunnen we hout aanleveren die zelf verzaagd kan worden of de klant kan zelf creatief aan de slag gaan met materiaal.
Het bouwpakket bieden wij als volgt aan: betontegels, slim bouwpakket met houten skelet en afwerkingsmateriaal op maat voorgezaagd, vijzen, een genummerd bouwplan en een heldere instructievideo. Ook krijgt u hierbij een gebruikshandleiding en verwijzen wij u door naar ons Youtube kanaal voor een uitgebreid aanbod aan instructievideo’s over de verschillende zaken die een zwembad met zich meebrengt.
Uw doe-het-zelf bouwpakket wordt door onze logistieke partner bij u thuis afgeleverd. Het pakket bestaat uit verschillende onderdelen die op paletten bij u thuis worden geplaatst. Het grootste onderdeel zijn de terrasplanken die een lengte van 5 meter hebben. Als u een bestelling heeft geplaatst bij Simpools wordt in samenspraak met u een levermoment gekozen. Als u ook een zwembad en accessoires via Simpools heeft aangekocht zal ook hiervoor een levermoment gecommuniceerd worden.

Plaatsing

In samenspraak met u wordt gezocht naar een moment waarop uw Simpool geplaatst kan worden. Afhankelijk van het aantal plaatsingen op dat moment zal dit tussen de 3 en 4 na beslissing tot aankoop zijn. Als voorafgaande bodembewerking nodig is plannen wij dit in tijdens de twee voorafgaande weken op de plaatsing.
Uw Simpools bouwpakket wordt door onze logistieke partner bij u thuis afgeleverd. Het pakket bestaat uit verschillende onderdelen die op paletten bij u thuis worden geplaatst. Het grootste onderdeel zijn de terrasplanken die een lengte van 5 meter hebben. In samenspraak met u zal een moment voor plaatsing worden ingepland. Ons team zal er dan voor zorgen dat de levering van al het nodige materiaal in één van voorgaande dagen wordt ingepland. Dit levermoment zal dan naar u gecommuniceerd worden. Als u ook een zwembad en accessoires via Simpools heeft aangekocht zal ook hiervoor een levermoment gecommuniceerd worden.
 • Praktisch

  Het exacte levermoment van het materiaal wordt rechtstreeks gecommuniceerd door onze logistieke partner. Ons team zal aanwezig zijn op het gecommuniceerde moment van plaatsing. We zijn voorzien van een bestelwagen met aanhangwagen. Gelieve hiervoor plaats te voorzien. Onze plaatsing duurt twee dagen en is dus afgerond op de tweede gecommuniceerde plaatsingsdag. Voor de installatie heeft ons team elektriciteit en wateraansluiting met tuinslang nodig. Indien u als klant niet aanwezig zou zijn op het moment van plaatsing vragen wij om vooraf deze zaken klaar te leggen. U zal op de hoogte gesteld worden van contactpersoon ter plaatse die de installatie zal leiden. Deze is tijdens de volledige verloop van de plaatsing bereikbaar op ge gecommuniceerde telefoonnummer.

 • Plaatsing

  Elke plaatsing bestaat uit enkele fases:

  Dag 1: opbouw zwembad + installatie construtie

  We bepalen samen met u een laatste maal de definitieve positie.

  We doen een controle van het terrein. Hierna wordt al het nodige materiaal uitgeladen en klaargelegd.

  De eerste stap is het opbouwen van het zwembad. Als deze stap is voltooid start het team met de installatie van de constructie. Wanneer de constructie klaar is kan deze finaal worden gepositioneerd ten opzichte van het zwembad. Vervolgens kan het zwembad beginnen vullen. Het water mag de hele nacht blijven lopen, het team zal dit de tweede dag uitzetten wanneer het zwembad tot gewenste hoogte gevuld is.

  Dag 2: afwerking + installatie accessoires

  Het team verdeeld zich in twee. Twee mensen houden zich bezig met het monteren van het voorgezaagde terras. De derde persoon ter plekke focust op de afwerking van de zijkanten. Deze bestaat uit zijpanelen die correct aan de constructie worden bevestigd.

  De laatste stap is het installeren van accessoires die bij het zwembad besteld werden. Hierbij wordt gezorgd voor een juiste aansluiting van filter en eventueel warmtepomp.

 • Finaal

  Ten slotte krijgt u van ons een uitleg over de werking van het zwembad, andere accessoires en het vereiste onderhoud. U ontvangt evenals een gebruikshandleiding voor uw Simpools zwembad. Natuurlijk laten we het terrein ook proper achter!

Onze standaard Simpools modellen zijn volledig bovengronds. Doordat we niet ingraven kunnen we de prijs laag houden, een snelle plaatsing garanderen, is geen bouwvergunning nodig en blijft het zwembad volledig toegankelijk gezien de wegneembare zijwanden van het terras. Bovendien worden er daardoor geen permanente veranderingen aan uw grond gedaan. Het bovengrondse aspect lossen we op door een leuk design met een trap, bar of lounge.
In samenwerking met een partner hebben wij nu ook de mogelijkheid om een partieel ingegraven zwembad te plaatsen. Dit is echter niet beschikbaar in doe-het-zelf pakket.

Accessoires

De filter heeft tijdens diens werking elektriciteitstoevoer nodig. De filter wordt aangestuurd door de circulatiepomp die eraan gekoppeld is. Wanneer je de filter wil doen werken steek je de stekker simpelweg in het stopcontact. De warmtepomp is via een monofasische contact aangesloten waarop deze met de stekker in het stopcontact geplaatst kan worden. De warmtepomp kan manueel aan en uitgezet worden. Het volstaat dus om een verdeelstekker te voorzien die tot aan de technische ruimte van het zwembad komt.
Voor de verwarming van het bad wordt gebruik gemaakt van een **Inverter warmtepomp.** Deze beschikt over een inverter compressor, waardoor hij op intelligente wijze moduleert tussen 20% en 100% van de kracht, rekening houdend met de omstandigheden en temperatuur.
Zo zal bij opstart van het zwemseizoen, en dus bij een groot temperatuurverschil, de warmtepomp 100% van haar kracht aanwenden. Wanneer de zwembadtemperatuur gewoon op peil gehouden dient te worden, zal de Comfortline Inverter op lagere snelheden draaien en daardoor minder verbruiken met hogere COPs tot gevolg. (COP = aantal keer efficiënter tov een normale verwarmingspomp)
Deze pomp is voorzien van een autonome werking. De warmtepomp treedt in werking wanneer er water doorstroomt. Bij doorloop van water en elektriciteitstoevoer zal de schroef beginnen draaien en de omgevingstemperatuur in warmte omzetten. Aangezien de warmtepomp in het verlengde van de circulatiepompstaat zullen deze apparaten dus op hetzelfde moment werkzaam zijn. De gewenste temperatuur kies je ter hoogte van het led-scherm op de warmtepomp.
Voor de verwarming van het bad wordt gebruik gemaakt van een Comfortline Inverter warmtepomp.Deze beschikt over een inverter compressor, waardoor hij op intelligente wijze moduleert tussen 20% en 100% van de kracht, rekening houdend met de omstandigheden en temperatuur. Zo zal bij opstart van het zwemseizoen, en dus bij een groot temperatuurverschil, De warmtepomp 100% van haar kracht aanwenden. Wanneer de zwembadtemperatuur gewoon op peil gehouden dient te worden, zal de Comfortline Inverter op lagere snelheden draaien en daardoor minder verbruiken met hogere COPs tot gevolg. (COP = aantal keer efficiënter tov een normale verwarmingspomp) De Comfortline Inverter heeft een gemiddelde COP van 9 bij watertemperatuur van 26°C, luchttemperatuur van 26°C en een vochtigheid van 80%, hetgeen betekent dat 1kW elektriciteit tot 9 kW warmte teruggeeft.
Deze pomp is voorzien van een autonome werking. Deze De warmtepomp treedt in werking wanneer er water doorstroomt. Bij doorloop van water en elektriciteitstoevoer zal de schroef beginnen draaien en de omgevingstemperatuur in warmte omzetten. Aangezien de warmtepomp in het verlengde van de circulatiepomp en zandfilter staat zullen deze apparaten dus op hetzelfde moment werkzaam zijn. Concreet betekent dit dat de tijd die je instelt voor de zandfilter ook meteen de tijdsperiode is waarin je bad zal verwarmen via de warmtepomp, tenminste als je het water via de bypass door de warmtepomp laat lopen. Anderzijds kan je er ook voor kiezen om het water rechtstreeks van zandfilter naar zwembad te sturen en via een schakelstand in de bypass de warmtepomp niet te passeren. De gewenste temperatuur kies je ter hoogte van het led-scherm op de warmtepomp.

Om de duurzaamheid van de warmtepomp te verlengen doet u er goed aan om deze jaarlijks te reinigen. Ideaal is dit te doen wanneer u het zwembad winterklaar maakt. Verder gebeurt het ook dat de warmtepomp, naast lucht, ook stofdeeltjes aanzuigt. (zie onderstaande afbeelding). Dit kan de functie van de warmtepomp belemmeren.

Wanneer u dit opmerkt kan u het aanzuigrooster gemakkelijk stofvrij maken aan de hand van een stofzuiger.

Gezien de technische apparatuur onder het terras staat zorgt dit voor een beperkt geluid. Verder heeft de pomp de mogelijkheid tot een “silent” modus die gerust ’s nachts ingeschakeld kan worden indien nodig. Wij hoorden van onze klanten nog geen klachten met betrekking tot geluidsoverlast van de apparatuur.

De bypass regelt de watertoevoer en bevindt zich tussen de filter en de warmtepomp. De bypass laat toe zowel de route van de waterstroom (al dan niet langs de warmtepomp) als het debiet van het water te regelen.

Heel simpel kan gesteld worden dat het water door kan lopen wanneer de rode kraan in dezelfde richting staat met de grijze buis die eronder loopt. Staat de rode kraan dwars op de onderliggende grijze buis dan is er geen waterdoorgang mogelijk.
– Water doorheen warmtepomp: sluit kraan 1, open kraan 2 en 3.
– Water niet doorheen warmtepomp: open kraan 1, sluit kraan 2 en 3.
– Warmtepomp ontlasten (minder debiet): open kraan 1 lichtjes, open 2 en 3.
– Druk aanpassen tot gewenste druk: flow kraan 2 aanpassen tot gewenste druk.

De oppervlakte-skimmer werkt samen met de filterpomp voor het automatisch ‘skimmen’ en het verzamelen van bladeren en ander vuil voordat ze de kans krijgen naar de bodem van het zwembad zinken. Daarnaast resulteert het in een grotere hoeveelheid water die door de filter gaat en dus gezuiverd wordt. Het biedt ook ruimte voor chloortabletten.
De skimmer is zo gemonteerd dat hij meebeweegt met de vulling van het zwembad, aldus in lijn met het wateroppervlak. Hierdoor is de skimmer actief ongeacht het waterpeil.
De zeefmand kan er gemakkelijk uit worden gehaald om het verzamelde vuil eruit te spoelen. De zeefmand is gemaakt uit een corrosie- en chemicaliënbestendige kunststof dat ervoor zorgt dat de skimmer ongelooflijk eenvoudig te reinigen en te onderhouden is.

De zwemrekker is een trend die is ontstaan bij de topsporters tijdens de coronacrisis. Na de bevestiging van de zwemrekker aan de gemonteerde haakjes en het dragen van een simpele riem rond de romp, geniet je van eindeloos zwemplezier. Dit biedt de mogelijkheid om in een compact zwembad toch te sporten.

Simpools bied een vierseizoens-poolcover aan die het zwembad beschermt tegen bladval en andere vuiligheid. Daarnaast zorgt deze ook op een moderne manier voor een veilig afdekking van het zwembad. De poolcover kan maar liefst drie personen dragen en dient op deze manier ook als veiligheidsmechanisme tegen vallen in het zwembad. Het spreekt voor zich dat deze ook helpt bij het behouden van de warmte van het zwembadwater.

De poolcover is voorzien van een makkelijk rolsysteem da gebruikt kan worden voor zowel op als afrollen van het zeil. Bij het sluiten van het zwembad wordt gebruik gemaakt van spanriemen om de cover strak te trekken. In onze gebruikshandleiding staat stap voor stap uitgelegd hoe de cover geopend en gesloten kan worden. Ook staan hiervoor instructievideo’s op ons Youtube kanaal die u hierbij visueel kunnen ondersteunen.
De poolcover heeft enkele gaten in het zeil wat verplicht is ter preventie van verstikking. Het zorgt er ook voor dat er geen grote hoeveelheden water op de cover blijven liggen. De vuiligheid wordt buiten het bad gehouden en het water vloeit in het zwembad door de gaten. Wanneer je de regen toch uit je zwembad wil houden dan kan je steeds een strandbal of dergelijke onder de poolcover in het water plaatsen waardoor het regenwater langs de zijkant afloopt en niet via de gaten toegang tot het zwembad vindt. Bij frequente regen controleer je best af en toe eens het waterpeil om indien nodig via de zandfilter water af te laten. Bij enorm warme temperaturen is het bij gebruik van het zwembad aangewezen om de opgerolde poolcover in de schaduw te plaatsen. Dit om eventueel het overmatig verhitten en daardoor het uitrekken van de poolcover te vermijden.
Leuk dat u zelf creatief aan de slag ging met het bouwen van een zwembad. We zijn altijd benieuwd naar dergelijke projecten! Een adequaat afdeksysteem kan Simpools zeker en vast aanbieden! De poolcover heeft volgende eigenschappen: – Hanteerbaar door 1 persoon aan de hand van slimme katrol – Kan tot 3 volwassen mensen dragen en daarmee ook zeer veilig – Vuilwerend en isolerend effect – Bestendig tegen elk seizoen De voorwaarde voor installatie is een oppervlak rondom rond het zwembad waar de voor- en achterkant van het zeil in en aan bevestigd kunnen worden. Ons standaardmodel met afmetingen 5,65 x 2,90m bieden wij aan tegen 599 euro ex btw. Indien u ons de afmetingen van de constructie rond uw zwembad bezorgd, vergezeld van een foto dan bezorgen wij u graag een gepaste offerte.
De zwembadrobot zorgt voor een autonome reiniging van de zwembadbodem. Dit zijn met name de substanties die, ondanks de zuigkracht van de skimmer, zich toch een weg naar de bodem konden vormen.

De robot kan na 5u opladen gemiddeld 1,5u actief reinigen en draait zich 180° bij het raken van de zwembadrand. De robot mag na aanschakelen in het water gelegd worden, waarop deze zelf naar de bodem zal zakken.

Na gebruik is het belangrijk deze met de kant waar er een geel kenmerk is eerst uit het water te halen (zo vermijd je dat er vuiligheid terug het water inloopt tijdens het laten leeglopen van robot). Om een volgende reinigingsbeurt te vergemakkelijken spoel je best direct de robot eens uit na gebruik. Ook is het belangrijk de elektrische aansluiting af te drogen alvorens je de robot terug wil opladen.

Wanneer u de robot opent kan u langs de voor- of achterkant een pinnetje zien dat in 1 van de 2 gaatjes zit. Wanneer u de manier waarop de robot werkt wil wijzigen: meer of minder bochten, kan u dit pinnetje in het andere gaatje plaatsen.

Hieronder behoort het een lange stok met wisselbare kopstukken: schepnet, borstel,… . Daarnaast zit in de set ook een stofzuiger voor het manueel reinigen van de zwembadbodem. Ondanks het gebruik van skimmer en zwembadrobot wordt het aangeraden zeker 1x per maand het zwembad te stofzuigen. Hoe dit in zijn werk gaat kan u terugvinden bij ‘onderhoud’.

Het bijgeleverde trapje kan je eenvoudig in en uit het terras klikken. Bij afdekking van het zwembad is het aangewezen het trapje te verwijderen en in de opbergruimte op te bergen. Enkele van ons klanten namen ook een geüpgradede versie van de zwembadtrap. Deze werkt volgens hetzelfde principe. (laatste afbeelding)

De ledverlichting op zonne-energie maakt het mogelijk tot in de late uren van je Simpools zwembad te genieten op een budgetvriendelijke en ecologische manier! Zorg ervoor dat ze niet in het water vallen en berg ze buiten het zwemseizoen op een droge plaats. Indien ze toch nat zouden worden, dienen ze gedroogd te worden.
Voor een beter behoud van warmte in het zwembadwater bieden wij een isolatiemat die onder het zwembad wordt geplaatst aan. Daarnaast is het zwembad volledig omgeven door een houten structuur wat ook een beschermende en licht isolerende functie heeft.

Onderhoud

Een zwembad onderhoudt zichzelf natuurlijk niet. Met behulp van de juiste producten en kennis kan echter met minieme inspanning het zwembad onderhouden worden.

Op de filter kan makkelijk worden ingesteld op welk momenten deze moet werken en hoeveel uren per dag. Deze heeft echter bij tijd en stond een toevoeging van de juiste chemicaliën nodig om zijn werk optimaal te kunnen uitvoeren. In onze gebruikshandleiding en staat welke zaken allemaal nodig zijn voor het onderhoud van uw Simpool. Daarnaast kan ons Youtube kanaal u hierin visueel ondersteunen.

Zoals reeds vermeld zorgen de filter, skimmer en de robot reeds voor de reiniging van de grootste partikels. Echter is het voor de fijnste partikels aangeraden zeker 1x per maand de zwembadbodem manueel te stofzuigen alsook onmiddellijk bij zichtbare stofopstapeling, die de robot niet wegkrijgt, op de bodem. Het manueel stofzuigen kan u doen door eerst de filter uit het stopcontact te halen en  vervolgens de stofzuiger op de stok te monteren met de bijbehorende buis. Nadien schroeft u het einde van deze buis op de zwembadoutflow (in de plaats van de skimmer). Wanneer u nu de filter terug aanzet zal u water aanzuigen via de stofzuiger en worden de vuile deeltjes in het netje opgevangen. Let erop de buis die verbonden is aan de stofzuiger eerst volledig met water te vullen alvorens u de filter terug aanzet, zoniet zal u lucht aanzuigen, dit kan de filter schaden!

Een interessant filmpje die het mooi aantoont: https://www.youtube.com/watch?v=olcmpIzLS_k

Regelmatige reiniging en eventueel vervanging van de cartridges noodzakelijk voor een goede werking van de cartridge filter.

Bij deze filter is het van belang dat het filtermedium te spoelen door middel van een backwash. Afhankelijk van het gebruik van het zwembad zal dit regelmatig of minder regelmatig nodig zijn. Wij raden aan dit 1 maal per weer te doen. Als het zwembad weinig wordt blootgesteld aan vuiligheid en de kwaliteit van het water goed is kan je ook wachten op zaken die aangeven dat een backwash nodig is. Dit kan je aan drie zaken zien:

 • Een minder krachtige outflow van het water
 • Een verhoging van de druk op de barometer
 • Veel zichtbare vuiligheid in het systeem

Voer indien 1 van deze zaken zich voordoet zo snel mogelijk een backwash uit om de filter weer zijn maximale werking te geven.

1x jaarlijks is een reiniging van de warmtepomp aangewezen. Dit is eenvoudig te doen met warmtepomp reiniger die in ‘spray’ vorm aangebracht mag worden. Na afloop van het zwemseizoen is het noodzakelijk het water uit de warmtepomp weg te laten lopen en deze op een droge vorstvrije plaats te bewaren! Indien zicht aan de aanzuigkant van de warmtepomp veel stof langs buiten opstapelt is het aangeraden deze met een stofzuiger te reinigen. Dit zorgt dat de pomp maximaal lucht kan aanzuigen.
Een chloor-waarde tussen de 1 en 1,5 ppm laat toe algen, bacteriën en virussen te vernietigen. Aan de hand van zwembad test-strips kan makkelijk de waarde in het water gemeten worden.
Een normale pH-waarde bevindt zich tussen de 7,2 en 7,6. Deze heeft een impact op de Chloor werking en is dus belangrijk om goed te houden. Aan de hand van zwembad test-strips kan makkelijk de waarde in het water gemeten worden.
Een wekelijkse controle van deze waarden is noodzakelijk en bij langdurig hogere temperaturen, onweer of een heel intensief gebruik van het zwembad adviseren wij een dagelijkse check. Hoe sneller ingegrepen wordt hoe kleiner de nood tot bijsturen zal zijn.
De alkanaliteit is een maat voor de carbonaten balans, deze treedt op als pH buffer. De alkanaliteit bevindt zicht normaal tussen 100 & 150 ppm
Cyaanzuur zit in Chloortabletten. Het is eraan toegevoegd om het vergaan door de zon tegen te gaan. Om het opstapelen van cyaanzuur in het zwembad te vermijden is een wekelijkse backwash aan te raden.
Dit product kan nuttig zijn bij troebel of groen water. Het klit de kleine deeltjes aan elkaar en zorgt voor een gemakkelijkere reiniging of wegfiltering.
Dit product heeft een preventieve werking. Het heeft als doel groen water te vermijden.
Voeg 500 ml winterklaar product toe via de skimmer aan het eind van het zwemseizoen. Doe dit voor het weglaten van zwembadwater zodat de circulatiepomp dit product goed kan laten circuleren in het water. Dit proces kan in januari herhaald worden om het water glashelder te houden richting zomer.
Het water dient in principe nooit volledig ververst te worden. Zelf bij slechte waterkwaliteit is voor alles een oplossing. Natuurlijk zien we onze Simpools liever met kristalhelder water en daarom bieden we ook een gebruikershandleiding aan die een leidraad vormt om met minimale inspanningen je water perfect te houden.
Om de 2 jaar is het aan te raden het hout rond uw Simpools zwembad eens te behandelen (inoliën) om op die manier de duurzaamheid van het materiaal te maximaliseren. Hiervoor zouden we een product zoals gekookte lijnolie aanraden, gezien diens waterbestendige bescherming van het hout.

Situaties

Stap 1

Controleer het water in het zwembad met een tester. Vooral de pH-waarde is hier van belang. Voeg, indien nodig pH- of pH+ toe aan het zwembad om de pH-waarde op peil te brengen.

Stap 2

Voeg chloorshock toe aan het zwemwater. De normale chloorwaarde ligt tussen de 1 en 1,5 ppm/liter. Bij algen in het zwembad mag het chloorgehalte opgehoogd worden naar 3 ppm/liter. LET OP! Te veel chloor kan leiden tot gebonden chloor wat averechts kan werken. Bovendien blijft chloor een gevaarlijk product bij onjuist gebruik.

Stap 3

Mocht het water hevig groen zijn, dan doe je er verstandig aan ook Anti-Alg toe te voegen. Volg hierbij de gebruiksaanwijzing.

Stap 4

Laat de zwembadpomp 24 uur per dag draaien. Controleer dagelijks de waardes van het zwembad en pas deze, indien nodig, aan met de juiste chemicaliën.

Dode algen blijven vaak in het zwembad liggen. Ze zijn te klein om door de filterinstallatie gefilterd te kunnen worden. De algen zakken naar de bodem of blijven in het water zweven. Om de algen uit het zwembad te verwijderen kun je het volgende doen:

Stap 5

Voeg vlokmiddel (clearifier) toe aan het zwembad. Vlokkingsmiddel bindt alle zwevende deeltjes aan elkaar zodat ze gefilterd kunnen worden door de filterinstallatie.

Stap 6

Laat de filter 24u werken. Het water mag dus via het filtervat lopen. Hierdoor heeft het vlokkingsmiddel de kans om alle zwevende algendelen aan elkaar te binden.

Stap 7

Maak de bodem van het zwembad schoon met de manuele zwembadstofzuiger die je kan aansluiten op de outflow van het bad in de plaats van de skimmer.

Weersomstandigheden

Bij hoge temperaturen door verdamping en/of veel activiteit in het water een behoorlijke hoeveelheid water verloren gaan. Voeg in dit geval water toe zodat in- en outflow steeds onder water blijven.

Bij extreme temperaturen is het ook belangrijk om de choor- en pH-waarden dagelijks te meten om slecht zwembadwater te vermijden.

Zonnecrème en zonneolie kunnen zorgen voor een laag op het water en een rand op de liner. Het water filteren doet de laag op het water verdwijnen, met een sponsje kan u de rand op de liner weghalen, er zijn er speciale te verkrijgen in de handel. Wij adviseren om niet onmiddellijk na het insmeren te zwemmen.

Hiervoor hebben wij een uitgeschreven stappenplan alsook een instructievideo op ons Youtube kanaal.

Bij vriestemperaturen dient zwembad apparatuur binnengehaald te worden indien niet actief in gebruik. Het stilstaand water kan immers vorstschade veroorzaken.

Bij bevriezen van het water mag je nooit het ijs breken of het ijs betreden. Deze scherpe stukken zouden immers de liner kunnen beschadigen. Het zwembad leegmaken is ook een optie maar dan dient de droge en propere liner op een droge vorstvrije plaats opgeborgen worden met talkpoeder ertussen. Wij opteren ervoor om het zwembad gevuld te laten staan maar dienen er wel op te wijzen dat de fabrieksgarantie vervalt bij het blootstellen van het zwembad aan temperaturen onder 5 graden Celsius.

Wanneer bij enorme regenval het waterniveau in het zwembad stijgt kan u deze aflaten via de filter door een buis los te maken. De regen kan ook impact hebben op de waterkwaliteit:
 1. Verstoorde waterbalans
Eerst en vooral zorgt de regenval ervoor dat de chemische stoffen in het water verdund worden. Hierdoor verdwijnt de balans in het water. Daarom raden we aan om de waterkwaliteit te controleren na een dag met zware buien.
 1. Meer bacteriën
Daarnaast zorgt regen ervoor dat er veel bacteriën en ander vuil in het water terecht komen. Dat is een aanval op de actieve chloor. Na een zware regenbui zal de actieve chloor dalen. Deze dien je dus opnieuw op peil te brengen.
 1. PH
Vooraleer je daaraan begint, controleer je best even de pH-waarde. Pas als die in evenwicht is, kunnen de andere chemische stoffen in het zwembad op peil gebracht worden.
Bladval is een belangrijke om rekening mee te houden. In principe geef je de voorkeur aan een locatie waar geen rechtstreekse bladinval mogelijk is. Is dit wel zo dan vormt dit geen reden om een zwembadproject te annuleren maar wel om extra bedacht te zijn in afdekking van het bad wanneer je het niet gebruikt. Gelukkig hebben we hier een goed afdeksysteem voor.

Verschillende zwembadseizoenen

Om het zwembad na de winter terug op te starten zijn er twee mogelijkheden. Als u zwembad is blijven staan hebben wij voor klanten een “zomerklaar stappenplan”. Op het Simpools Youtube kanaal staat ook een duidelijke video die elke stap van dit proces overloopt. Indien het zwembad volledig werd afgebroken raden wij aan u te wenden tot de door Intex aangeboden handleiding voor de heropbouw.

Als het zwemseizoen voorbij is, is het zeer belangrijk uw zwembad winterklaar te maken zodat het komende zomer weer optimaal gebruikt kan worden. Hiervoor zijn er twee mogelijkheden die in ons “winterklaar stappenplan” duidelijk beschreven staan. Daarnaast is op het Simpools YouTube kanaal ook een video waar alle stappen duidelijk zichtbaar zijn.

Problemen

Bij problemen waar de handleiding en site geen oplossing voor bieden kan u ons steeds contacteren via mail (Info@simpools.be) . Het is voor ons gemakkelijker als deze mail voorzien is van aantoonbare foto’s waardoor wij u snel en efficiënt kunnen verder helpen.

Indien op korte of lange termijn een vervanging van het zwembad nodig zou zijn is de constructie errond op een manier gemaakt die een vervanging toelaat. Hiervoor laat u al het water naar buiten lopen. De stalen frame van het bad zal naar binnen komen waardoor u deze kan losmaken en via de wegneembare panelen van het terras gemakkelijk het zwembad van onder het terras kan halen. Het opnieuw plaatsen van het nieuwe bad, of bad met vervangingsonderdelen, kan heel gemakkelijk voltooid worden. Voor de aankoop van het juiste bad kan u zich tevens tot Simpools wenden.
Voor wisselstukken die een herstelling van het zwembad toelaten verwijzen wij graag naar onze partner Stesha: https://www.stesha.be/nl/intex-zwembaden/wisselstuk-intex/ultra-frame-xtr-zwembad-rechthoekig-wisselstuk/

Volgende zaken kan je even controleren om terug krachtige flow en verwarming te krijgen:

 1. Ter hoogte van waar het water het zwembad verlaat moeten de bovenste draaiknoppen volledig naar links gedraaid zijn. Voel overigens of de buizen gevuld zijn met water d.m.v. het gewicht. Indien niet gevuld kan je het tussenstuk tussen darm en zwembad even losdraaien en het water laten doorkomen om nadien terug het tussenstuk vast te schroeven.

Bij aantoonbare fouten binnen de eerste 6 maanden na plaatsing is het vanzelfsprekend dat een rechtzetting van deze fouten doorgevoerd zal worden.

After-service

Intex heeft een bijzonder goede after-service. Hierbij dient de klant zelf de registratie te doen: alle consumenten moeten hun case (vraag/klacht/garantieaanvragen) registreren via Intex Online support Center op website www.intexcorp.eun, klik hier op “Support”.

In bijlage even het te volgen stappenplan. Bij deze aanvraag adviseren we niet te zeggen dat deze al dan niet blootgesteld werd aan wintertemperaturen gezien de garantie dan vervalt…

Ook zal iemand van het Simpools team u voorzien met het nodige aankoopbewijs voor de garantie.

Wanneer een product buiten de fabrieksgarantie valt, is het voor consumenten mogelijk om reserveonderdelen te bestellen via www.intexcorp.eu, kies land/taal, en klik daarna op “Support”, en vervolgens op “Reserveonderdelen”. Als er zich moeilijkheden bij deze registratie voordoen kan er altijd met ons contact opgenomen worden en zal iemand van ons team u hiermee verder helpen. Bezoek voor probleem

Het is perfect mogelijk om een versleten/kapot Intex zwembad te vervangen zonder hiervoor de constructie errond te moeten aanpassen. Indien dit nodig zou zijn kan u hiervoor altijd een offerte voor opvragen via mail op het adres Sales@simpools.be .

Ons team komt uw simpools zwembad volledig winterklaar maken aan de hand van volgende stappen:

 • Ph en Cl controle, aanpassing indien nodig
 • Zwembad wordt voorzien van anti-kalk indien nodig
 • Toevoegen overwinteringsvloeistof om het bad algenvrij te houden en kalkvorming tegen te gaan.
 • Ontkoppeling van filter, bypass en warmtepomp
 • Dubbele afdekking van uw zwembad door middel van het winterzeil en de 4 seizoenen cover.
 • Levering extra overwinteringsvloeistof voor periodieke toevoeging in januari 2022

Ons team zorgt ervoor dat uw Simpools zwembad weer klaar is voor een zomer vol zwemplezier aan de hand van volgende stappen:

 • Verwijderen winterzeil
 • Zwembad reinigen:
  • Robot de bodem laten kuisen
  • Oppervlakkig vuil met schepnet verwijderen
  • Filter zijn werk laten doen
 • Apparatuur opnieuw installeren:
  • Circulatiepomp en zandfilter installeren
  • Warmtepomp installeren
 • Zwembadwaarden meten en op peil brengen:
  • Chloorgehalte wordt op peil gebracht
  • PH-gehalte wordt gecorrigeerd

Follow-up

Onze site is voorzien van een zeer uitgebreid frequently asked questiones tabblad (waarin u zich nu bevindt). Daarnaast wordt ook een gebruikshandleiding ter beschikking gesteld van elke klant waarin de voornaamste vragen reeds beantwoord worden. Indien u hiermee niet geholpen zou zijn kan u altijd mailen naar projects@simpools.be.

Om een beeld te krijgen van de prijs voor uw Simpool kan u in het tabblad aanvraag op de website een catalogus openen waarin alle specifieke info alsook de prijzen van de verschillende producten te vinden zijn. Dit zijn echter richtprijzen en bevatten geen extra’s. Indien u een concrete prijs wilt voor een zwembad/bubbelbad met accessoires kan u in ditzelfde tabblad vrijblijvend een offerte aanvragen die vervolgens per mail naar u zal worden opgestuurd.

Wij wensen onze klanten een ongelooflijk mooie periode met hun Simpool en hopen dat ze er ten volle van kunnen genieten.

Indien je tevreden bent van onze diensten en concepten mag je steeds een korte review achterlaten via volgende link: https://g.page/simpools/review?gm

Garantie

Het zwembad kent een fabrieksgarantie van 2 jaar, mits er aan de voorwaarden voldaan werd. Stel dat er zich fundamentele problemen voordoen binnen de garantieperiode aan het zwembad dan vragen wij indien u geen oplossing kan vinden in deze handleiding u te wenden tot https://www.intexdevelopment.com/support?lst_lang=61. Vervolgens kan u ‘zwembaden’ en ‘PRISM FRAME’ aanvinken en het jaar van aankoop aanduiden. Op de volgende pagina kan u het zwembad aanduiden dat overeenkomt met de afmetingen van uw bad. U Wordt doorgestuurd naar een pagina die een antwoord geeft op veelgestelde vragen. Onderaan kan u een case indienen. Rechtstreeks via deze link: https://www.intexdevelopment.com/support/crtcase?lst_lang=61. Intex is gekend voor zijn behulpzame assistentie bij problemen. Indien vereist ontvangt u alle nodige documentatie van ons om u zich verder tot INTEX  te wenden.

Voor het overige zwembad toebehoren kan u zich bij problemen tot Simpools wenden via mail.

Uw INTEX Krystal Clear Filterpomp is gefabriceerd met gebruikmaking van de beste kwaliteitsmaterialen en vakmanschap. Alle Intex producten zijn gecontroleerd en in orde bevonden vóór het verlaten van de fabriek. Deze beperkte garantie geldt enkel voor de Krystal ClearTM filterpomp en de accessoires te zien in onderstaande lijst.

Deze beperkte garantie wordt verstrekt als aanvulling op en zonder afbreuk te doen aan uw consumentenrechten. Indien deze garantie niet overeenkomt met een van uw wettelijke rechten, zullen de wettelijke rechten gelden.

De voorwaarden van deze Beperkte Garantie gelden slechts jegens de eerste eigenaar. Deze beperkte garantie is geldig voor de onderstaande periode vanaf de aankoopdatum. Bewaar uw originele aankoopbon bij deze handleiding, daar het aankoopbewijs dient te worden overlegd ingeval van een klacht. Zonder aankoopbon is deze Beperkte Garantie niet geldig.

Krystal ClearTM filterpomp; garantie – 1 jaar. Slangen en aansluitingen; garantie – 180 dagen.

Indien er zich een productiefout binnen bovenstaande periode voordoet kunt u contact opnemen met het juiste service center, te vinden in de lijst met service centers. INTEX SERVICE zal de klacht met u bespreken en u eventueel vragen het artikel op te sturen voor inspectie. Indien er sprake is van garantie zal het product kosteloos gerepareerd worden of vervangen voor hetzelfde of een gelijkwaardig product (Intex bepalende factor).

Andere garanties dan deze en de wettelijk bepaalde rechten in uw land zijn niet van toepassing. Intex, haar agentschappen en/of medewerkers zijn onder geen enkele voorwaarde aansprakelijk jegens de koper of enige andere partij voor indirecte of vervolgschade veroorzaakt door de filterpomp van welke aard dan ook. Het is mogelijk dat sommige landen of rechtsgebieden de uitsluiting of beperking van aansprakelijkheid wegens bijkomende schade of gevolgschade niet toelaten. In dit geval zijn de bovenstaande uitsluitingen mogelijk niet van toepassing op u.

Deze beperkte garantie is niet van toepassing in onderstaande gevallen:

 • Indien de filterpomp is onderworpen aan nalatigheid, abnormaal gebruik of toepassing, een ongeluk, onjuist gebruik, verkeerde spanning of voltage, ander gebruik dan in de handleiding beschreven staat en onjuist onderhoud of opslag;
 • Indien de filterpomp onderhevig is aan schade veroorzaakt door omstandigheden buiten de macht van Intex, inclusief maar niet beperkt tot, normale slijtage en beschadiging veroorzaakt door blootstelling aan vuur, overstroming, vrieskou, regen en andere natuurkrachten;
 • Op artikelen welke niet van het merk Intex zijn of Intex artikelen welke in combinatie met artikelen/onderdelen van een ander merk gebruikt worden; en/of
 • Indien er aanpassingen, reparaties of demontage van de filterpomp zijn uitgevoerd door iemand anders dan een medewerker van Intex service.
 • Kosten van water, chemicaliën of waterschade worden niet door deze garantie gedekt. Tevens is de garantie niet van toepassing bij schade aan eigendommen of personen.
 • Lees de handleiding nauwkeurig en aandachtig en volg alle instructies aangaande gebruik en onderhoud van uw de filterpomp. Controleer de producten altijd vóór gebruik. Als u de aanwijzingen niet opvolgt, kan de beperkte garantie vervallen.

Youtube

Op ons YouTube kanaal kun je verschillende filmpjes terugvinden die een extra hulp kunnen zijn. Dit kanaal zal regelmatig aangevuld worden. Hou het dus zeker in de gaten!

Mail

Als u niet geholpen bent door onze antwoorden op bovenstaande frequently asked questions kan u ons het best bereiken op info@simpools.be. Via deze weg kunnen wij u het snelst verder helpen.

Nog een vraag?

  Een andere vraag?

   Make modern pools simple!