fbpx

FAQ

FAQ

FAQ

Een antwoord op veelgestelde vragen !

We garanderen de duurzaamheid van het zwembad door te werken met de meest kwalitatieve opzetzwembaden. Het type dat we gebruiken verschilt van de overige opzetbare zwembaden in de markt door het sterke frame dat uit gegalvaniseerd staal bestaat en de liner/zak die 3 lagen dik is (2 lagen pvc met ertussen gerasterd polyester).

Gemiddeld kennen deze zwembaden een levensduur van 5 jaar wanneer men dit onbeschermd in de tuin plaatst. Met een beschermend terras en onderliggende betontegels erbij zal de levensduur wellicht langer zijn maar hierover hebben we , gezien het jonge karakter, nog geen exacte gegevens over. Het zwembad is ook vervangbaar zonder dat een complete afbraak van het terras nodig is. Op het zwembad wordt ook 2 jaar garantie van de fabrikant gegeven.

Het terras zelf heeft een duurzaamheid van een geschatte 15 jaar mits goed onderhoud.

We werken met standaardmaten. Elk type simpools terras heeft vaste afmetingen waardoor ze perfect passen rond de opzetzwembaden. Wij verzorgen vandaag terrassen rondom 3 types opzetzwembaden en 2 types bubbelbaden.

Wij kunnen een totaalpakket zwembadbeleving aanbieden zodat je alles in één keer in huis hebt om van optimaal zwemplezier te kunnen genieten! Hiervoor werken wij samen met de zwembadfirma Aquatechno_Life is better at the pool. Een overzicht van de verschillende accessoires kan je terugvinden onder ‘Producten’. Voor de prijzen raadpleeg je best even onze brochure onder ‘Aanvraag’. 
 

Onder het brede gedeelte van het terras is een handige opbergruimte waar we ook de technische zaken van het zwembad plaatsen.

Er wordt algemeen aangeraden om leidingwater te gebruiken om een optimale kwaliteit van zwembadwater te verkrijgen. Het gebruik van regenwater is echter wel mogelijk in de volgende verhouding: 2/3 leidingwater, 1/3 regenwater.. Na het vullen van het bad, dient onmiddellijk de PH van het water nagekeken te worden en zonodig gecorrigeerd te worden. Er dient ook onmiddellijk een chloortablet aan het water toegevoegd te worden in het daarvoor voorziene houdertje. De prijs per kubieke meter leidingwater varieert van gemeente tot gemeente. Gemiddeld is dat ongeveer 4 euro per kubieke meter. Voor het vullen van een simpool 2 zwembad met leidingwater moet je dus op een 68 euro rekenen voor 17.000 liter.

Het trapje zit ook in de standaardprijs. Dit trapje kan aan de hand van 2 kleine bevestigingsgaten in het terras geplaatst worden. Dit laat toe om eenvoudig het zwembad in en uit te gaan maar laat ook toe het trapje gemakkelijk te verwijderen (bij bvb. gebruik robot/afdekzeil). Indien er toch de vraag is tot een zwembadtrap van hogere kwaliteit is dit ook mogelijk. Deze optie kan u onder ‘Producten’ terugvinden.

Gezien de kwaliteitsvereisten voor zwembaden werken we momenteel met volgende zwembadmaten:

– 4,00m x 2,00m x 1,22m hoogte voor de Simpool 1,

– 5,49m x 2,74m x 1,32m hoogte​ voor de Simpool 2,

– 7,32m x 3,66m x 1,32m hoogte​ voor de Simpool 3.

Op termijn hopen we elk bovengronds zwembad te kunnen moderniseren met een aansluitend terras! Laat gerust weten welk zwembadafmetingen jij graag tot een simpool ziet omgebouwd worden, alsook als je op de hoogte wenst te blijven van de lancering van deze nieuwe producten!

Spiegeling van de trap en technische ruimte is geen enkel probleem, dit kan naar wens links of rechts geplaatst worden.

Wanneer de ondergrond niet gelijk is of vatbaar is voor verzakkingen wordt er een bodemplaat aangeraden. Hiervoor gaan we te werk met een fijne laag stabilisé. De prijs voor deze laatste optie kan u ook in de catalogus, tussen de overige opties terugvinden. De grootte van de bodemplaat bedraagt de grootte van het terras dat in de catalogus is terug te vinden. Voor de dikte rekenen we 10 centimeter!

 

Wij merkten dat het onderhoud van een simpool vrij simpel is. Aan de hand van onze zwembadrobot, in combinatie met de nodige zwembadproducten, kan je je zwembad kristalhelder houden Je krijgt van ons een gedetailleerde handleiding van hoe je het zwembad het beste kan onderhouden met een checklist zodat je niets vergeet! 

We leveren standaard een filter die automatisch in- en uitschakelt.Je kan zelf kan kiezen hoeveel uur er op een dag gefilterd wordt.. Een 5 tal uur per dag filteren is meer dan genoeg en is behoorlijk goedkoop (0,23 euro per dag). Bij de warmtepomp kozen wij om te werken met de nieuwste inverter technologie. Dit houdt in dat de warmtepomp (automatisch) op een lagere kracht gaat draaien wanneer mogelijk. De warmtepomp past zich dus aan aan de omstandigheden. Dit houdt de temperatuur van het water constant, en zorgt er tegelijkertijd voor dat er nóg efficiënter wordt omgegaan met energie.
Er zijn verschillende maatregelen om het bad te doen overwinteren (1/4de water eruit, winterproduct toevoegen en goed afdekken). In principe is het dus de bedoeling dat het bad blijft staan. Natuurlijk is deze keuze aan de klant en indien gewenst kan het zwembad eenvoudig van onder de constructie weg gehaald worden en er in de lente terug onder geplaatst worden. Beide opties beschrijven we in de gebruikshandleiding die we meegeven.
Bladval is een belangrijke factor om rekening mee te houden. In principe geef je de voorkeur aan een locatie waar geen overvloedige rechtstreekse bladinval mogelijk is. In de zomermaanden is dit sowieso minder een probleem. Indien het zwembad toch in de nabijheid van bomen of struiken staat kan het afgedekt worden met het vlakke handige afdeksysteem dat we aanbieden.
De brede zijde van het terras biedt onder het terras een handige vlot toegankelijke opbergruimte/technische ruimte waar de filter, pomp, eventueel warmtepomp, zwembadrobot geplaatst kunnen worden. Al deze apparaten vereisen een monofasische aansluiting (220 volt). Sommige eigenaars werken met een verlengkabel, anderen laten de elektriciteit liever doortrekken via een wachtbuis. Dit is een voorbereiding die door de klant zelf gedaan dient te worden.
De plaatsing is vergunningsvrij indien de volgende voorwaarden gerespecteerd zijn: geen plaatsing op kwetsbaar gebied. een maximum van 80 vierkante meter aanbouw aan de woning, inclusief het te plaatsen simpools zwembad. plaatsing op minder dan 30 meter van woning. respecteren van 1 meter perceelsgrens afstand. Indien niet voldaan is aan deze voorwaarde, of indien er twijfel is, adviseren we even contact op te nemen met de gemeente.

Geen zware graafwerken voor de plaatsing van uw simpool. Bij een plaatsing op gras worden er enkel de noodzakelijke betontegels, die steun bieden aan de poten van het zwembad, een 5cm ingegraven.

Bij twijfel over ondergrond of locatie kunnen wij steeds advies geven door middel van foto’s via mail te ontvangen. Indien u echter iemand van het plaatsingsteam langs wil laten komen om de situatie te bekijken en de mogelijkheden te bespreken dan gelden volgende tarieven voor de afstand tussen Gent en uw locatie: –<30KM: 105€  -<50KM: 135€ -<75KM: 160€ -<100KM: 195€ -<150KM: 245€
Voor de DIY pakketten is er voldoende stock. Indien je wenst te rekenen op ons team voor de installatie is dit afhankelijk van huidige projecten. Vraag een vrijblijvende offerte om een idee te krijgen van mogelijkheden. Na ontvangst van het voorschot kunnen wij de klant wel verzekeren van een plaatsing op een tijdstip naar wens, vòòr de stormloop die de zomer mogelijk met zich meebrengt
Indien u minder beroep op chloor wenst te doen kan u een zoutwatersysteem tussen filter en zwembad zetten. Voor meer info zie onze producten pagina.

De nieuwste warmtepompen, die door ons aangeboden worden, zetten omgevingslucht om in energie: warmte. Een simpool verwarmen op basis van zonne-energie is bij ons mogelijk aan de hand van een solar mat. Dit product ontvangt water die het mits voldoende zon-inwerking gaat verwarmen.

Nog een vraag?

    Een andere vraag?

      Make modern pools simple!